Afbeelding 1

Afbeelding 2
Afbeelding 3

Harry Klooster


Harry Klooster (1947) is geboren en getogen in de Overijsselse provinciehoofdstad Zwolle. Hij groeide daar op in een keurig gereformeerd milieu. Tijdens zijn middelbare schooltijd was hij degene die het voortouw nam bij het organiseren van de jaarlijkse schoolavonden. Hij speelde de hoofdrol in diverse schooltoneelproducties, zong en speelde piano. Zijn zakgeld verdiende hij als pianist op recepties en door het muzikaal begeleiden van de jaarlijkse uitvoering van de plaatselijke gymnastiekvereniging. Het was al vroeg duidelijk dat het toneel en de showbusiness zijn grote interesse hadden. Een opleiding in die richting had echter niet bepaald de voorkeur van zijn ouders. 

Na een blauwe maandag op de Kunst Academie in Enschede (binnenhuisarchitectuur) en de Middelbare Detailschool (met als uitgangspunt een eigen herenmodezaak) belandde hij op kantoor van de zaak van zijn vader. Een carrière in de brandstoffenhandel stond echter haaks op zijn gedroomde carrière in de showbusiness. Dit carrièrepad was dan ook een kort leven beschoren.

Zijn ouders wisten niet wat ze met hun zoon aan moesten en uiteindelijk kreeg hij toch toestemming om een opleiding te gaan volgen aan de ‘
Academie voor Podiumvorming’ in Den Haag. 
Deze opleiding,  opgericht door o.a. de Bulgaarse operazangeres Dany Zonewa richtte zich op alle facetten van het theatervak. 
Docenten in die tijd waren o.a.:
        - Albert Vogel (toneel) 
        - Dany Zonewa en Lidy van der Veen (zang)
        - Paul van Vliet (cabaret)                      
        - Tanja Anthing Vogel (ballet)
        - Stefan Felsenthal (dramaturgie)
        - Sonja van Proosdij (presentatie en reclameteksten).

Op deze opleiding voelde Harry zich als een vis in het water! Al snel werd duidelijk dat de zangkant hem het beste lag. Gesteund en gecoacht door zijn grote voorbeeld 
Conny Vandenbos koos hij de richting van het franse chanson en het ‘betere Nederlandse lied’. 

Na zijn opleiding was hij al snel regelmatig op de radio te beluisteren. Via programma’s als
‘Een nieuw geluid’ (VARA) en ‘Jeugd en Ritme’ (AVRO) werd hij een graag geziene gast in populaire programma’s als ‘Tussen 12 en 2’ (KRO), ‘Muziek uit Studio B’ (VARA) en ‘Muzikaal Onthaal’ (AVRO). In die jaren heeft hij ook regelmatig in Duitsland in nachtclubs gewerkt als dj en zanger bij het Tsjechische ‘Das Kapitol Sextet’. 
Helaas bleef het grote succes uit en besloot Harry na een aantal jaren om te stoppen met zingen. Hij maakte de overstap naar het vak van publicity-manager. Hij werkte een aantal jaar voor grote Amerikaanse filmmaatschappijen als
Twentieth Century Fox, Columbia Pictures, MGM, Walt Disney en Warner Bros. En toen was de tijd rijp voor de start van zijn eigen bureau Harry Klooster Promotions.

Afbeelding 4
Afbeelding 5

Harry Klooster Promotions


Harry Klooster Promotions was het eerste bureau in Nederland op het gebied van public relations voor speelfilms. Het was vanaf het begin een groot succes. Al na een jaar werd het kantoor in zijn woonhuis in Muiden te klein en betrok hij een pand aan de Weteringschans in Amsterdam. Het aantal medewerkers groeide. Nu hij niet meer exclusief verbonden was aan de Amerikaanse filmverhuurkantoren konden ook de Nederlandse filmproducenten gebruik maken van zijn diensten. Films als o.a. ‘Schatjes!’, ‘Mama is boos’, ‘Ciske de Rat’, ‘Op Hoop van Zegen’, ‘Flodder’ werden mede dankzij de publicitaire begeleiding van Harry Klooster Promotions kassakrakers. 

Talloze Amerikaanse filmsterren en regisseurs werden tijdens hun bezoek aan Nederland ter promotie van hun nieuwe film begeleid door Harry Klooster en zijn medewerkers. Grote namen als
Bette Midler, Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, John Hurt, Robert de Niro, Anthony Perkins en Sir Richard Attenborough zijn slechts een greep uit een lange rij. 
Omdat het bureau bleef groeien en Harry de leiding hiervan alleen niet meer aan kon heeft zijn partner Fred Hoogeveen in 1985 zijn baan opgezegd en maakte hij sindsdien deel uit van de directie van het bureau. Zwollywood `Management


Door zijn werk voor de  Nederlandse films kwam Harry in contact met de Nederlandse acteurs en actrices, die hij vanaf de start van de opnames al publicitair begeleidde. Al snel volgde het moment dat de eerste acteur, Hans Cornelissen hem vroeg om op te treden als zijn agent. 
Meerdere acteurs en actrices volgden al snel en dit was het sein voor de start van een nieuw bureau
Zwollywood Management.

Zwollywood Management
behartigde de belangen van namen als: Geert de Jong, Peter Tuinman, Ellen Vogel, Carry Tefsen, Peter Lusse, Mary Lou van Steenis, Kiki Classen, Carolien van den Berg, Adriënne Kleiweg, Henriëtte Tol, Ellen Röhrman, Liz Snoyink, Rick Nicolet, Wilbert Gieske, Frédérique Huydts, Anne-Mieke Ruyten en Inge Ipenburg 

Harry regelde niet alleen de contracten voor de mensen die hij onder zijn hoede had. Hij haalde actief werk en rollen voor zijn ‘stal binnen. En als hij één rol had bemachtigd zorgde hij meteen voor meerdere rollen. Voordat hij het wist werd hij door de diverse producenten actief betrokken bij de castings voor diverse televisieseries en speelfilms. De overstap van agent naar castingdirector liet niet lang op zich wachten en de oprichting van

Harry Klooster Casting was een feit!


Harry Klooster Casting


De activiteiten van het managementbureau werden in de loop van de jaren geleidelijk aan afgebouwd. Inmiddels was het bureau verhuisd naar een oude kleuterschool in een klein zijstraatje van de Stadionweg in Amsterdam. Hier was genoeg ruimte om verder te groeien en beschikte men over een eigen castingstudio en ruimtes voor het geven van workshops. De groei van het castingbureau nam een vlucht toen Joop van den Ende Producties hem benaderde voor de casting van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Harry Klooster heeft samen met Joop van den Ende, Bert v.d. Veer en Olga Madsen aan de wieg gestaan van deze eerste Nederlandse soap.
Ondanks de kritiek in de begintijd groeide ‘
GTST’ in korte tijd uit tot een regelrechte hit en stond (en staat nog steeds) garant voor hoge kijkcijfers. 
Het grote succes was dan ook snel aanleiding voor de start van een tweede en derde soap: ‘
Onderweg naar Morgen’ en een paar jaar later volgende ‘Goudkust’.

Jarenlang is
Harry Klooster Casting de ‘hofleverancier’ geweest van Joop van den Ende Producties en heeft het bureau de casting gedaan van talloze tv-series. Menig jong acteur en actrice is zijn/haar carrière begonnen met een screentest bij Harry Klooster Casting.
Harry Klooster Casting behoorde tot één van de meest bekende en gerenommeerde castingbureaus van ons land. Rustiger vaarwater


Helaas werd Harry in 2006 getroffen door een hartinfarct, gevolgd door een hartstilstand. Dit was aanleiding voor hem en zijn partner Fred om te stoppen met werken en de zaak te verkopen. Na een lange revalidatieperiode gaat het inmiddels weer goed met zijn gezondheid. Harry trouwde in 2008, na 38 jaar samenwonen met Fred. Fred is in al die jaren ook zakelijk zijn trouwe steun en toeverlaat geweest.
Samen genieten ze nu van hun vrije tijd en verblijven een aantal maanden per jaar in het zonnige Turkse Alanya. 

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, vandaar dat Harry sinds 2009 freelance is verbonden aan ‘
Hebbes Casting’ in Hilversum. Hier geeft hij regelmatig workshops, castingadviezen, seminars, consults en doet hij waar hij zo goed in is en een grote naam mee heeft opgebouwd: het ontdekken van nieuw en jong talent!