Afbeelding 1

Regelmatig gebeurt het dat je enthousiast bent over iets en wil je anderen daar graag op attent maken! Dat kan een theaterproduktie zijn, een televisieprogramma, een workshop, een voedingssupplement waar je veel baat bij hebt maar ook een Bed & Breakfast of wat dan ook. Vandaar dat onderstaande pagina’s hiervoor bestemd zijn.

Heb je zelf een aanrader of wil je reageren: aanraders@harryklooster.nl

Afbeelding 2

De kleine blonde dood

18 januari 2014

Ik plaats onderstaand bericht nog een keer omdat 'De kleine blonde dood' vanavond in de Meervaart in Amsterdam staat! Een ontroerende voorstelling met een fantastische cast, met als stralend middelpunt William Spaaij ! Kun je vanavond niet, kijk dan even op www.dekleineblondedood.nl/speellijst! Een absolute aanrader!

Afgelopen woensdag hebben wij in de totaal vernieuwde schouwburg van Lochem 'De kleine blonde dood' gezien. Wat een ontroerend mooie voorstelling! Terwijl bij een musical de muziek de belangrijkste plaats inneemt, is bij deze voorstelling de muziek welliswaar een belangrijk onderdeel, maar ligt de nadruk veel meer op het dramagedeelte! Dit komt mede door de uitstekende regie van een vermaard toneelregisseur als Peter de Baan. De voorstelling wordt gedragen door een voortreffelijke, ijzersterke kleine cast! Frans van Deursen zet een puntgave vader van Boudewijn neer met een ingetogenheid die hij van het begin tot het einde weet vast te houden. Marjolein Teepen is ijzersterk als juf Mieke en moeder van de kleine Mickey. Wat is die vrouw enorm gegroeid sinds haar aandeel in 'Op zoek naar Evita'! Niet alleen met haar fantastische zangstem, maar ook als actrice is zij enorm gegroeid! Haar dramalessen in Londen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen! Uitermate belangrijke voor deze voorstelling is natuurlijk de invulling van de rol van de kleine Mickey! Albert Verlinde en Peter de Baan zijn er helemaal in geslaagd om een viertal Mickey's te vinden die deze rol, ondanks hun onervarenheid en leeftijd, aan kunnen. Tijdens deze voorstelling in Lochem werd de rol gespeeld door Davy Gomez! Deze kleine blonde jongen heeft deze niet makkelijke rol van de eerste tot de laatste minuut volkomen overtuigend en ontroerend neer weten te zetten! Ik heb mij laten vertellen dat de andere 3 Mickeys net zo goed zijn! Wat een jong talent hebben wij toch, dat belooft wat voor de toekomst! De voorstelling wordt echter helemaal gedragen door William Spaaij als Boudewijn! Met deze rol bewijst William dat hij veel meer is dan alleen een musicalster en dat hij meer en meer aan het groeien is als acteur! Met het grootste gemak zet hij deze rol neer, is gedurende de hele voorstelling slechts een paar minuten van het toneel, schakelt binnen één seconde naadloos over van vrolijk, naar ernstig en triest, heeft een energie die de zaal in spat en is (maar dat wisten wij a ) ook een voortreffelijk zanger! Dat de kleine Mickey zo weet te overtuigen komt voor een groot gedeelte ook door hem, omdat hij deze letterlijk en figuurlijk aan de hand neemt de hele voorstelling door! Maar bovenal weet William Spaaij je te ontroeren! Tegen het eind van de voorstelling zit je als toeschouwer echt met een brok in de keel en voel je de spanning en ontroering door de zaal gaan! Wat mij verbaast is dat wij William Spaaij tot nu toe nog nooit in een mooie grote rol voor de camera hebben gezien. Heren en dames producenten, regisseurs en castingdirectors zitten jullie te slapen ?Doe er iets aan! ´De kleine blonde dood´is een absolute aanrader en is nog tot eind maart te zien in het hele land! Voor de speellijst kijk op www.dekleineblondedood.nl/speellijst